ZO zorgt EEN GROTE HEAT PIPE ZONNEBOILER voor meer wooncomfort

  

 

Odoo image and text block

Zo bespaart u met UW ZONNEWARMTE

Overdag oogst u met een grote heat pipe zonneboiler warmte van de zon. Op een later moment geniet u hiervan. Dit kan op dezelfde dag, de volgende ochtend of nog later.  

Zonder extra meerkosten, praktisch gratis.

U bepaalt hoe u stookt via uw thermostaat of bestaande app. Sommige van onze klanten zetten dus - wanneer ze weten dat hun vat lekker warm is - de thermostaat expres een graadje hoger 's avonds.

Door heatpipes kan een grote zonneboiler zo'n 9 - 10 maanden per jaar uw verwarming ondersteunen. Denk aan eind januari t/m begin november. 

Zo werkt het

Op het dak van uw huis of schuur, plaatsen wij - in overleg met u- heat pipes. Deze heat pipe zonnecollectoren vangen de warmte van de zon op en geleiden die warmte - in t voorbeeld - naar de kelder (of uw schuur of bijkeuken etc).

Het vat - de zonneboiler - is flink groot. Denk hierbij aan 500, 1000 of 2000 liter. Het vat is ongeveer van gelijke grootte als een wasmachine met een droger erboven, maar dan dikker.

Vanuit het vat wordt de warmte verdeeld. Hiermee wordt primair uw vloerverwarming geholpen. Door het hele jaar uw vloerverwarming te ondersteunen, wordt voor u de korste terugverdientijd gerealiseerd.
Ook worden douche en bad uiteraard standaard ondersteund. Bij sommige klanten worden - meestal later - ook jacuzzi en zwembad aangesloten.

Om de korste terugverdientijd voor u te realiseren, is het heel handig als u:

- Beschikt u over bestaande vloerverwarming (denk aan woonkamer, keuken),
- Uw jaarlijkse gasverbruik  is ± 3000 kuub (m3) of meer,
- u heeft plek voor een grote zonneboiler.

Omdat elke situatie verschilt, is er altijd sprake van maatwerk voor u. Zodat u de korste terugverdientijd kan realiseren. Kan dat niet - dan vertellen wij u dat ook. Vantevoren en transparant.
zonneboiler heat pipes

Hoe zonnestralen zorgen voor warmte in huis

Onze heat pipe zonnecollectoren oogsten zonnewarmte en slaan het voor u op in uw eigen zonneboiler: uw vat.

Deze zonnewarmte wordt intelligent ingezet - als eerste - voor uw vloerverwarming en ook voor warm water voor douche, bad en sanitair.

   Odoo image and text block

    de heat pipes

   1. De heat pipe zonnecollectoren zetten zonlicht om in warmte.


   2. Wanneer u warm water gebruikt voor douche, bad of overig sanitair, wordt dit ter plekke aangemaakt. Er is dus geen sprake van een legionella risico.


   3. Zonnewarmte wordt opgeslagen in uw vat (de zonneboiler). Dit kunt u zien als uw persoonlijke zonnewamte-batterij.


   4. De intelligente besturing zorgt voor verwarming van uw vloer door de ondersteuning van uw bestaande cv combiketel (of soms zelfs warmtepomp).

        Meer weten over de technische details? Bekijk het technisch overzicht